WAT MEER INFORMATIEvoor u

INFORMATIE OUDERS

Huishoudelijk reglement

In ons huishoudelijk reglement is alle belangrijke informatie voor ouders opgenomen. Het omschrijft onze manier van werken en de afspraken die van toepassing zijn bij De Makkertjes. Het huishoudelijk reglement kan je terugvinden onder ‘Documenten’.

MAALTIJDEN

De ochtendvoeding wordt thuis nog gegeven. Het is voor ons echt niet mogelijk om tussen 7u00 en 8u30 een flesvoeding te geven. We hebben dan onze handen vol met het onthalen van kindjes, spelen en het bereiden van de middagmaaltijd.
Om 9u00 eten we samen een boterhammetje (of 2, of 3 🙂 )
Tussen 11u00 en 12u00 is het tijd voor een heerlijk versbereid middagmaal. Dit aangepast aan de leeftijd van het kind.
Rond 15u00 is er een lekker hapje voorzien, ook dit hapje is aangepast aan de leeftijd van het kind. Heel vaak allerhande fruit, maar soms ook eens een pudding of yoghurtje. En bij een speciale gebeurtenis kan het ook wel eens een stukje cake of een pannenkoek zijn.

BORSTVOEDING

Borstvoeding geven heeft wetenschappelijk bewezen voordelen, vandaar dat wij het aanmoedigen om borstvoeding te laten doorlopen als jullie starten in de kinderopvang. Als mama in de mogelijkheid is, kunnen er zeker voedingsmomenten plaatsvinden in de opvang.
Is mama niet in de mogelijkheid, geen probleem, dan gaan we aan de slag met afgekolfde melk. Heel belangrijk hiervoor is wel dat jullie kindje thuis rustig heeft kunnen wennen aan het flesje.

Enkele tips:

  • Biedt de speen aan op dezelfde manier als de borst
  • laat de speen weken in moedermelk (op lich.temp.)
  • geef je kindje de fles voor de grote honger opduikt
  • probeer eens een andere voedingshouding op een andere speen

Brengen en ophalen

Je kan je kindje brengen op gelijk welk tijdstip vanaf 7U. Dit tijdstip dient wel vooraf afgesproken te worden, dit is belangrijk om ervoor te kunnen zorgen dat we met voldoende personeel zijn. We gaan er wel vanuit dat je baby’tje thuis een flesje heeft gedronken. Komen jullie aan na 9u dan heeft je peuter thuis een boterhammetje gegeten.

Kinderen die een halve dag komen (namiddag) en kinderen die een volledige dag komen worden ten laatste opgehaald om 18u maar bij voorkeur om 17u45.
Kinderen die een halve dag komen (voormiddag) worden ten laatste opgehaald om 12u30, maar bij voorkeur tussen 12U en 12u30. Om 12u30 gaan de kindjes slapen en ook jou oogappel zal graag aan zijn dutje beginnen rond dat tijdstip. 
Afhalen gebeurt op een door jullie aangegeven tijdstip. Dit kan steeds een vast tijdstip zijn, maar dit kan ook elke dag wisselend zijn. Het handigst voor ons is als jullie het elke dag noteren in een heen- en weerboekje.

AFwezigheid

Indien u een dag geen gebruik zal maken van de opvang, geef dit dan zo snel mogelijk door. Dit is voor ons belangrijk voor het klaarmaken van maaltijden. Je kan deze afwezigheid gerust via een sms-je of een whatsapp-je doorsturen.

WENMOMENTJES

Om jullie, jullie kindje en onszelf de kans te geven elkaar rustig te leren kennen raden we jullie aan om gebruik te maken van wenmomentjes.
Dit zijn korte periodes (max 1u30) waarin jullie kindje vertrouwd raakt met de omgeving en begeleiding.
Wij bieden jullie 3 gratis wenmomentjes aan.
Deze momenten worden best ingepland zo kort mogelijk bij de effectieve startdatum, doch geheel volgens jullie eigen behoefte. Indien jullie dit wensen kunnen jullie deze wenperiode verlengen, met halve of volledige dagen, deze zullen dan volgens onze tarieven aangerekend worden.

U hebt ten alle tijde het recht de opvang op te zeggen. Hier is geen reden voor nodig.
De opzegperiode duurt 3 maanden en start op de datum dat wij het opzegdocument ontvangen (wij tekenen voor ontvangst).
Er geldt een gelijkwaardige opzegregeling voor beide partijen.
Als de periode van 3 maanden niet gerespecteerd wordt dient de periode van 3 maanden alsnog vergoed te worden. (Het opzegformulier kan u terugvinden bij Documenten)

Opzeg

Wij zorgen voor jouw oogappel

Maak je kind EEN MAKKERTJE